Чотири авіатори з одного ліцею на Львівщині героїчно загинули в бою

15:48 2 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Меморіальні дошки встановили на фасаді місцевого ліцею, де свого часу навчалися Герої.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Меморіальні дошки встановили на фасаді місцевого ліцею, де свого часу навчалися Герої.

Напередодні, 1 жовтня, в Новому Калинові відкрили памʼятні знаки на честь полеглих захисників України. Меморіальні дошки встановили на фасаді місцевого ліцею, де свого часу навчалися Герої, які віддали своє життя за свободу Батьківщини.

Старший бортовий інженер-інструктор Ігор Туревич, який героїчно загинув 6 березня 2022 року в повітряному бою на Миколаївщині. Йому було всього 29 років.

5 квітня 2022 року громада втратила ще одного захисника – начальника штабу 3 вертолітної ескадрильї Бориса Горошка (1984 року народження). Він загинув під час виконання бойового завдання поблизу Маріуполя, коли його вертоліт був збитий ворожим зенітно-ракетним комплексом. Посмертно йому надано звання Герой України.

23 квітня 2022 року загинув старший льотчик Павло Попович, виконуючи бойове завдання в Донецькій області. Йому було 30 років.

11 грудня 2022 року під час бойових дій у Костянтинівці загинув бортовий авіаційний технік-інструктор Віталій Маркевич, якому було лише 27 років.

5 травня 2023 року молодший сержант Михайло Ганьшин (1994 року народження) загинув, коли його автомобіль підірвався на міні. Його життя обірвалося в боротьбі за мир і безпеку України.

Право відкрити меморіальні дошки надали матері загиблого Павла Поповича Наталії Гультай та директорці ліцею Ганні Струс. Ці пам’ятні знаки стали символом вдячності та вічної пам’яті про героїв, які віддали життя за Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів