Богдан Теплюх, доброволець, випускник Львівської політехніки навіки повертається до Львова

19:01 2 липня 2024 р.

Фото до новини

У Богдана Теплюха залишилися мама, три тітки та двоюрідні брати і сестри.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У середу, 3 липня, Львів попрощається з військовослужбовцем Богданом Теплюхом, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїна на Личаківському кладовищі. 

Богдан Теплюх («Данко») (23.09.1985-28.06.2024). Львів’янин.

Навчався у Львівському фізико-математичному ліцеї-інтернаті при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Здобув освіту в Інституті комп'ютерних технологій, автоматики та метрології Національного університету «Львівська політехніка» за напрямком «Комп’ютерна інженерія». Закінчив кафедру військового вишколу в університеті.

Після завершення навчання працював розробником програмного забезпечення у місті Львові. Захоплювався інтелектуальними та рольовими іграми живої дії, був одним зі значущих членів спільноти «рольовиків». Богдан Теплюх, за словами рідних, завжди «був готовий допомогти, підтримати та надихнути інших».

З першого дня повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно став на захист держави від окупантів. Виконував бойові завдання у складі 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгена Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. У лавах загону брав участь у боях у Лисичанську, Сіверськодонецьку, також боронив державу на Харківщині.

У Богдана Теплюха залишилися мама, три тітки та двоюрідні брати і сестри.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів