Богдан Маркевич і Роман Вовк. Львівʼян-воїнів завтра проведуть в останню путь

18:50 1 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Обох полеглих воїнів поховають на Личаківському кладовищі у Львові.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У середу, 2 жовтня, Львів попрощається з військовослужбовцями Богданом Маркевичем та Романом Вовком, які захищали Україну від російських окупантів. Мерія закликає мешканців долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, опісля відбудеться загальноміська церемонія прощання на площі Ринок.

Обох полеглих воїнів поховають на Личаківському кладовищі у Львові.

Біографічні довідки захисників 

 

Завантажити фото

Богдан Маркевич (04.09.1986–28.09.2024). Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №95. Згодом вступив на факультет журналістики до Львівського національного університету імені Івана Франка.

Після завершення навчання залишився працювати в університеті, обіймав посаду асистента кафедри мови засобів масової інформації.

За словами рідних, Богдан Маркевич жив роботою, факультетом та своєю сім’єю. Був душею компанії, мав багато друзів та велику повагу серед колег.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації служив у складі одного з медичних підрозділів.

У Богдана Маркевича залишилися батьки, сестра та племінник.

 

Завантажити фото

Роман Вовк (12.09.1992–25.09.2024). Львів’янин. 

Закінчив середню загальноосвітню школу №65. Згодом продовжив навчання у Львівському вищому професійному училищі інформаційно-комп’ютерних технологій за спеціальністю «Слюсар». Згодом вступив до Львівського кооперативного фахового коледжу економіки і права. 

Проходив строкову службу в 169-му навчальному центрі імені князя Ярослава Мудрого. 

Завершивши службу, працював у Львові у сфері торгівлі, а впродовж останнього періоду – на шиномонтажі. Свій вільний час здебільшого присвячував родині, також захоплювався футболом та кінематографом. 

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від загарбників. Боронив суверенітет та територіальну цілісність Батьківщини у лавах 150-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку. 

У Романа Вовка залишилися донька, дружина, мама та дві сестри.

Нагадаємо, сьогодні, 1 жовтня Львівщина попрощалася з вісьмома захисниками. Роман Кот, Володимир Затхей, Іван Ковтало, Остап Смолинець, Руслан Достаєцький, Тарас Кардаш, Микола Корішко, Ростислав Кулик полягли за волю України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів