Біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові вшанують о 19.00 пам’ять жертв депортації

10:10 18 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

У прес-службі ЛМР повідомили «Щоденному Львову»: «Кримськотатарська громада міста Львова розробила план подій та запрошує львів’ян, переселенців та гостей міста разом вшанувати пам'ять про цю трагічну сторінку в історії народу».

18 травня у світі вшановуватимуть 71-шу річницю сталінської депортації кримськотатарського народу, яка забрала життя майже половини корінного народу Криму. Останні події в Криму, коли Росія анексувала півострів, знову поставили під загрозу долю кримських татар.

Майже дві тисячі кримських татар знайшли притулок у Львові. Кримськотатарська громада міста Львова розробила план подій та запрошує львів’ян, переселенців та гостей міста разом вшанувати пам'ять про цю трагічну сторінку в історії народу. Вхід на всі заходи буде вільним. Заходи організовують Меджліс кримськотатарського народу, громадська ініціатива «Крим SOS», кримськотатарський культурний центр «Кримський дім у Львові», громадська організація «Земляцтво кримських татар»

План заходів у Львові до 71-ї річниці депортації кримських татар з Криму

18 травня 

15.40-17.20 – Безплатний показ художнього фільму про депортацію кримських татар «Хайтарма» («Повернення») у кінотеатрі «Коперник» на вулиці Коперника, 9.

19.00-20.00 – Траурний мітинг до 71-ї річниці депортації кримських татар на майдані біля пам’ятника Тарасові Шевченку на проспект Свободи.

Про це повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради.

Як інформував «ЩЛ», у неділю у Львові вшанували мистецькою акцією пам’ять кримських татарів, які загинули під час депортації, а також запалили свічки пам’яті за її жертвами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів