Анастасія Пожога стане військовою в пам'ять про батька, який загинув

16:20 1 жовтня 2024 р.

Фото до новини

15 дівчат вперше навчатимуться у львівському ліцеї імені Героїв Крут.

З нагоди Дня захисника та захисниці України відбулась урочиста посвята в ліцеїсти першокурсників Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Цього дня на вірність Україні присягнули дві сотні юнаків та юначок. Цьогоріч вперше в історії навчального закладу навчатимуться 15 дівчат.

На урочистий захід завітали представники обласної влади, рідні та близькі крутян. Окрім цього, прибула почесна делегація з кадетського ліцею Литви та однієї з військових шкіл Польщі. 

Відбулось урочисте складання Присяги, текст якої зачитала ліцеїстка Анастасія Пожога. Дівчина родом з Харківщини. 3 початком повномасштабної фази війни її батько став захист України, але торік загинув у боях на Луганщині. Тому дівчина вирішила, що буде гідною пам’яті батька і вступить до ліцею Крут.

Ліцей імені Героїв Крут – унікальний для Львівщини заклад середньої спеціалізованої освіти військово-спортивного профілю. Попри високі вимоги до вступників, навчання з додатковою програмою та окремими обмеженнями, в ліцеї постійний конкурс на вступ. Цього року конкурс складав до 3 осіб на місце серед хлопців та до 5 осіб серед дівчат. Навчання ліцеїстів триватиме упродовж трьох років. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів