22 листопада у Львові вшановуватимуть жертв голодоморів

10:15 20 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com/holodomorgenocide

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, у суботу відбудуться покладання композицій із пшеничних і житніх колосків до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій на проспекті Чорновола, а на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченкові – екуменічна панахида за загиблими і загальнонаціональна «Хвилина Мовчання» та запалення свічок і лампадок.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 20 листопада, «Щоденному Львову»:

«22 листопада у Львові відбудуться заходи у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів. Передбачено покладання композицій з пшеничних та житніх колосків до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій на проспекті Чорновола. Також на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченкові відбудеться екуменічна панахида за загиблими під час голодоморів, загальнонаціональна «Хвилина Мовчання» та запалення свічок і лампадок. 

Також протягом дня відбуватимуться поминальні Служби Божі у всіх храмах Львова. У цей день буде приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою. 

Усім рекомендують обмежити проведення розважальних заходів. У цей день громадські активісти планують проведення мовчазної ходи із лампадками вулицями міста.

Хода проходитиме за таким маршрутом: площа перед пам’ятником Степану Бандері, вулиці Степана Бандери й Петра Дорошенка, проспект Свободи. Закінчення ходи та віче відбудуться на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченкові.

Після віча учасники ходи викладуть лампадки на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченкові. Захід триватиме з 18.00 до 20.00. 

Програма заходів:

15.10 – покладання композицій з пшеничних та житніх колосків до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій, запалення лампадок (проспект Чорновола) 

15.30 – початок жалобних заходів у зв’язку з вшануванням пам’яті жертв голодоморів (проспект Свободи, площа біля пам’ятника Тарасу Шевченкові).

15.40 – проведення екуменічної панахиди за жертвами голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні (проспект Свободи, площа біля пам’ятника Тарасу Шевченкові).

16.00 – загальнонаціональна «Хвилина Мовчання».

16.01 – лунають дзвони у всіх церквах Львова.

16.02 – початок акції «Засвіти свічку» (проспект Свободи, площа біля пам’ятника Тарасу Шевченкові)». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів