1 листопада у Львові відкриють пам’ятник героям ЗУНР та УГА

14:15 22 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «1 листопада з нагоди 100-річчя створення Західно-Української Народної Республіки на розі вулиць Огієнка та Листопадового Чину у Львові урочисто відкриють пам’ятник героям ЗУНР та УГА».

Про це повідомили в понеділок, 22 жовтня, в прес-службі Львівської ОДА, де також поінформували: «Відкриття – о 13.00. Пам’ятний знак заввишки понад вісім метрів».

Автор проекту пам'ятника героям ЗУНР та УГА, академік, народний художник України, Любомир Медвідь, зазначив: «Працюючи над пам’ятником, ми зрозуміли, що повинні зобразити дві сили – політичну і мілітарну. Їх процес формування є тривалий, у 1918 році ми дозріли, щоб була проголошена державність і щоб народ піднявся. Пам’ятник у вигляді двох рук – одна означає політичну волю, друга-мілітарну. Ці дві руки втримують вогонь, у якому формується наша держава, тризуб. На сьогодні пам’ятник на стадії завершення і він є символом відновлення нашої історичної пам'яті».

А скульптор Василь Ярич розповів: «Розташування пам’ятника композиційно цікаве. Площа, надана для його створення, ділиться на три сегменти. На третій площадці буде сама композиція, яка складається з піраміди, яку обкладають гранітом і знизу до верху буде композиція цих рук».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів