Зранку - ділянка, ввечері - інвестор, - обіцяє міський голова Львова Андрій Садовий

15:23 17 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Міський голова Львова Андрій Садовий , виступаючи на сесії обласної ради, не зміг пригадати, щоб він, виконком Львівської міської ради або міські депутати хоча би один раз зверталися офіційно до Львівської обласної ради про надання земельної ділянки для створення нового полігону для зберігання і утилізації твердих побутових відходів.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради виступив міський голова Львова Андрій Садовий, який закликав всіх на Львівщині зробити тему рекультивації Грибовицького сміттєзвалища спільним пріоритетом. Головне, наголосив він, знайти територію для нового комплексу з перероблення і збереження твердих побутових відходів.

"Первинним моментом для нового комплексу і полігону з ТПВ є ділянка", - сказав Андрій Садовий.

Бажаючих збудувати на Львівщині такий комплекс є багато, але всі вони спочатку ставлять питання про ділянку, сказав Андрій Садовий.

"Всі хочуть зробити на цьому бізнес. Це - не бізнес, це - біда", - резюмував міський голова Львова. 
 
Фахівці стверджують, що для рекультивації треба, щоб два роки сміттєзвалище, так би мовити, відстоялося. Але до Києва вже подано проект на рекультивацію - без дворічного очікування.

"Я не думаю, що компанія, яка переможе в тендері на рекультивацію, буде щось змінювати суттєво", - прокоментував цю засторогу Андрій Садовий.

Депутат обласної ради Олександр Ганущин дорікнув Андрієві Садовому з приводу того, що якби була політична воля, то вже давно можна було би вирішити питання з рекультивацією смітєзвалища і наданням нової ділянки, але ані міський голова, ані міські депутати не були у цьому зацікавлені, бо всі шукали там своєї вигоди.

Андрій Садовий сказав на сесії, що з клопотанням про надання ділянки він звертався до обласної ради "тисячі разів", але, за словами депутатів облради, міський голова насправді офіційно не звернувся з такою пропозицією жодного разу. Спростувати цю думку депутатів облради Андрій Садовий з трибуни сесії не зміг - він запропонував зробити депутатський запит, на який він дасть відповідь: коли і як звертався до облради.

Натомість, Садовий запропонував депутатам облради розглянути на сесії проблему майже 600 несанкціонованих стихійних сміттєзвалищ, що є у Львівській області.

Із семи запропонованих обласною владою ділянок Львівська міська рада, за словами Садового, зупинилася на трьох, які візьмуть до розгляду і опрацювання.

"Коли ви мені надасте ділянку, я почну роботу", - підсумував Садовий.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів