Житлову субсидію на неопалювальний сезон призначатимуть автоматично

17:17 12 квітня 2024 р.

Фото до новини

З травня більшості українцям, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її призначатимуть автоматично.

Житлову субсидію призначають до дати закінчення опалювального сезону та розраховують з урахуванням тривалості опалювального сезону по 15 квітня включно.

З травня житлові субсидії на наступний річний термін більшості одержувачів призначатимуть автоматично до 30 квітня 2025 року (якщо не змінилися дані про майновий стан та/або склад домогосподарств), з одночасним перерахунком на неопалювальний сезон, який триватиме до 16 жовтня 2024 року.

Водночас серед субсидіантів є певні категорії, яким субсидію з 1 травня призначать за їхнім зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати.

На наступний сезон житлова субсидія призначається за особистим зверненням, якщо:

- заявник (член домогосподарства) орендує житлове приміщення, за яке сплачує житлово-комунальні послуги;

- у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;

- кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;

- домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

На підставі звернення надається житлова субсидія на неопалювальний сезон і особам, які мають право на виплату, але в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги, внеску/платежу на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу. Тобто на опалювальний період субсидію призначили в розмірі 0 гривень.

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку неопалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

Довідково:

Питання надання житлових субсидій регулюється Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів