Запровадження РРО для ФОПів перенесуть на 1 січня 2022 року

19:28 1 грудня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні Верхвона Рада проголосувала компромісний законопроєкт №4439-д у першому читанні.

Навіть після запровадження РРО для ФОПів в січні 2022 року підприємцям не треба буде купувати спеціальний касовий апарат. ФОПи зможуть просто встановити на смартфон чи комп’ютер безкоштовну програму-реєстратор. Її можна завантажити з сайту податкової. У цьому додатку підприємець має можливість вести документацію, облік товару та надсилати покупцям електронні чеки.

Теперішнє відтермінування стосуватиметься ФОПів 2-4 груп, окрім тих, хто займається реалізацією складної побутової техніки, лікарських та медичних засобів і ювелірних виробів.

Серед важливих змін, передбачених законопроектом - продовження дії мораторію на перевірки бізнесу до кінця карантину. Окрім того, підприємців відтепер не штрафуватимуть за порушення при використанні РРО. 

Документ також передбачає прив’язку лімітів ФОПів 1 та 2 групи до мінімальної зарплати. Це означає, що якщо зростатиме економіка, зростатимуть і ліміти для ФОПів:

для 1-ї групи - 167 мінімальних зарплат замість 1 млн грн;

для 2-ї групи - 834 мінімальні зарплати замість 5 млн грн;  

для 3-ї групи - 1167 мінімальних зарплат замість 7 млн грн.

Компромісний законопроект передбачає скасування механізму компенсації частини штрафних санкцій покупцю - так званий кешбек. Йдеться про норму, яка дозволяла покупцю повернути 100% вартості придбаних товарів, якщо за свою покупку він отримав нефіскальний чек.

Законопроєкт про відтермінування РРО для ФОПів на 2022 не розв'яже проблему. Про це повідомив депутат від "Слуги народу" Олександр Качура.

"Підприємці вийшли під стіни Верховної Ради не для відстрочки, а для повного скасування фіскалізації. Відтермінування розстрілу не вирішує питання розстрілу", – наголошує він. Нардеп додав, що він був єдиний хто проголосував у залі "проти" законопроєкту.

У Києві під Радою ФОПи вимагають не запроваджувати касові апарати, а не відтерміновувати (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів