У Києві під Радою ФОПи вимагають не запроваджувати касові апарати, а не відтерміновувати (відео)

10:23 1 грудня 2020 р.

Фото до новини

1 грудня відбувся масштабний мітинг підприємців, які вимагають не зобов'язувати їх використовувати касові автомати. Активісти перекрили рух вул. Грушевського.

В урядовому кварталі зібралося близько тисячі підприємців. Рух заблоковано від Європейської площі до провулку Кріпосного, передає ЕспресоTV. Про цю акцію ФОПів DailyLviv повідомляв 29 листопада. 

Підприємці також встановили сцену, з якої активісти вимагають від депутатів дослухатися до їх позиції. ФОПи мають власні зареєстровані законопроєкти, які передбачають не відтермінування, а скасування обов'язку впровадження касових апаратів та збереження спрощеної системи.

Нагадаємо, 17 листопада підприємці вийшли на мітинг під Верховну Раду з вимогою скасування обов'язкового введення касових  апаратів (РРО) з 2021 року.

Водночас народні депутати двічі намагалися відтермінувати впровадження касових апаратів для ФОП другої-четвертої груп. 4 листопада відповідний проєкт закону народні депутати відправили на доопрацювання. 17 листопада, під час повторного першого читання, проєкт закону знову не був ухвалений - "проти" проголосувало 217 народних депутатів. 

30 листопада президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду проєкт закону про відтермінування впровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для фізичних осіб-підприємців другої-четвертої груп до 1 січня 2022 року.

Голова руху #SaveФОП Сергій Доротич заявив, що поданий президентом України Володимиром Зеленським проєкт закону про відтермінування впровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО) є неприйнятним, оскільки він калькує норми проєктів законів №4313-д та №2645-д, проти яких раніше виступали підприємці.

Понад 2 тисячі підприємців малого бізнесу Львівщини підуть на Київ за свої права

У Раді для ФОПів розглянуть компромісний законопроєкт Президента

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів