Залізниця зняла обмеження швидкості руху поїздів майже на 3 тис км колії

15:27 10 березня 2021 р.

Фото до новини

Наприкінці 2020 року Укрзалізниці вдалося змінити ситуацію зі станом інфраструктури на ліпше. Зокрема, на 2800 км колії було скасовано обмеження швидкості руху поїздів.

Про це інформує Укрзалізниця, пише Dailylviv.

На 100 км колії такі обмеження знято цього року. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак на пресконференції на тему: «Укрзалізниця в цифрах: від 2018 року до сьогодення. Нагальні питання».

За словами очільника Укрзалізниці, станом на 2020 рік 37% головних колій експлуатувалося з протермінованими ремонтами: «Щорічна потреба — ремонтувати не менше 2 тис. км колії. Через те, що у попередні роки з моменту створення АТ «Укрзалізниця», з 2015 року, колійне господарство постійно недофінансувалося, маємо постійні проблеми зі шпалами, кріпленнями, рейками. У результаті на багатьох ділянках діяли обмеження швидкості руху поїздів».

Щодо реалізації великих інфраструктурних проектів, то під час заходу стало відомо, що Укрзалізниця вже почала попередню підготовку електрифікації ділянки Ковель — Ізов — Держкордон. Наразі проводяться тендерні закупівлі для придбання матеріалів та комплектуючих. У компанії очікують на якнайшвидше затвердження фінансового плану АТ «Укрзалізниця» на 2021 рік, щоб розпочати роботи.

Також йшлося про проект електрифікації ділянки Долинська — Миколаїв. Тендер уже проведений, і до кінця березня цього року тендерний комітет визначить виконавця робіт. Підписання договору з виконавцем робіт Укрзалізниця запанувала здійснити першому півріччі 2021 року, а в другому півріччі — безпосередньо розпочати роботи. На будівництво цього об’єкта Укрзалізниця визначила термін три роки.

Нагадаємо, що у 2021 році Укрзалізниця планує виділити в 3 рази більше коштів у порівнянні з 2020 роком на оновлення, капітальний ремонт, модернізацію рухомого складу та будівництво інфраструктури.

 

На залізничному мості Сапіжанка – Сокаль замінять залізобетонні прогонові споруди на нові

Десять разів машиністи потягів екстрено гальмували на Львівській залізниці у 2021 році



 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів