Десять разів машиністи потягів екстрено гальмували на Львівській залізниці у 2021 році

21:42 19 лютого 2021 р.

Фото до новини

Впродовж 2020 року на коліях регіональної філії «Львівська залізниця» було зафіксовано 124 випадки застосування екстреного гальмування із метою запобігання наїзду на сторонніх осіб, предмети та автотранспортні засоби, що ставали на заваді руху поїздів.

Десять таких випадків, що трапилися внаслідок порушення громадянами правил дорожнього руху та безпеки на транспорті, вже зафіксовано у січні цього року. Швидка реакція та професійні дії локомотивних бригад, виявлені у цих випадках, фактично врятували порушників від каліцтва і смерті та запобігли надзвичайним подіям із непередбачуваними наслідками.

Про це повідомляє Львівська залізниця, пише Dailylviv.

Такий випадок трапився нещодавно на перегоні Золочів – Красне на Львівщині. Машиніст швидкісного пасажирського поїзда № 715 сполученням Львів – Київ застосував екстрене гальмування перед залізничним переїздом, помітивши вантажний автомобіль, що виїхав на колію всупереч попередженням сигналізації, що забороняли рух автотранспорту через переїзд. Шибайголову за кермом вантажівки не зупинила навіть опущена поперечина шлагбауму – пошкодивши її, порушник зник з місця події.

Варто нагадати, що в таких надзвичайних ситуаціях запобігти аварії дуже важко, адже поїзд неможливо раптово зупинити. Залежно від швидкості руху та ваги рухомого складу гальмівний шлях поїзда у режимі екстреного гальмування може становити навіть 1 кілометр.

Укрзалізниця додала роботи провідницям і призначила 8 поїздів до 8 березня

На залізничному мості Сапіжанка – Сокаль замінять залізобетонні прогонові споруди на нові

Укрзалізниця запускає ще один західний потяг

  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів