Законопроєкт про ринок землі готовий до розгляду нардепами

16:45 13 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Радник Прем'єр-міністра України Олексій Мушак запевнив: «Для базового розгляду закону про обіг сільськогосподарської землі в Україні все готово, справа лише за політичною волею».

Олексій Мушак зазначив, що наразі існує два варіанти розгляду в ВР: «Або по повній процедурі, що займе порядку двох місяців і одну й ту саму правку в різних варіаціях будуть розглядати більше 2000 раз. Або згідно з рекомендаціями комітету, який пропонує розглянути документ з використанням 119 та 45 статті Регламенту ВР. Сам розгляд займе до трьох годин».

За словами радника, наразі правки об'єднані в дев’ять блоків, в кожному з яких підтримано системну правку. Відповідно, всі інші правки до тих же положень законопроєкту вважаються відхиленими. Те ж можна повторити в сесійній залі.

Олексій Мушак пояснив: «Спочатку на Погоджувальній раді приймається рішення про розгляд цього закону по 119 статті Регламенту ВР. Оскільки коаліція, вона ж «СН», має більше 226 голосів, то для цього рішення не потрібно погодження інших фракцій. Далі за це рішення має проголосувати лише 150 депутатів в сесійному залі, бо це процедурне рішення. Після цього дев’ять основних правок мають бути підтримані 226 голосами ЗА. Всі інші правки згідно 45 статті Регламенту ВР вважаються вже розглянутими та відхиленими».

Радник Прем'єр-міністра наголосив, що є багаторічна практика використанням парламентом цих норм. За словами Мушака, подання 4018 поправок на 2583 сторінках до проєкту закону, що містить лише шість сторінок є «законодавчим спамом, що має на меті лише затримку прийняття закону».
Як інформував «ЩЛ», 17 грудня частково перекрили рух на пішохідному переході в селі Малі Підліски в Жовківському районі Львівщини, протестуючи проти продажу землі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів