Заборона для обмінників рекламувати курси валют: НБУ назвав аргументи

13:38 30 липня 2022 р.

Фото до новини

Голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин пояснив, чому регулятор вимагає дисципліні на валютному ринку, дотримання норм валютного законодавства та регуляторних актів.

Про це інформує голова Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин, пише Dailylviv.com.

"Національний банк в умовах війни зацікавлений в дисципліні на валютному ринку, дотриманні норм валютного законодавства та регуляторних актів НБУ. Національний банк вважає, що розхитування ситуації з готівковим курсом під час війни задля отримання додаткової маржі в сегменті, де купує валюту населення, є неприпустимим", - йдеться в пвідомленні.

Зв його словами, заради мінімізації спекуляцій та створення дійсно конкурентного середовища НБУ посилює вимоги до небанківських установ щодо організації торгівлі готівковою валютою.

"В даних умовах це виправданий крок.  Отже, жодних підстав для валютної паніки нині немає. Ситуація поступово нормалізується, баланси вирівнюються",- наголосив Данилишин.

Нагадаємо, НБУ заборонив обмінникам інформувати про курси поза касами, в тому числі привертати увагу будь-якими цифровими значеннями або символами (табло).

21 липня 2022 року Національний банк скорегував офіційний курс гривні до долара США на 25% з 29,25 до 36,6 грн. за 1 дол. США. Корекція обмінного курсу, що відбулась - цілком виправданий крок, який дозволить зміцнити фінансову стабільність економіки.

Валюту продаватимуть під відеоспостереженням, а курси її купівлі-продажу будуть у касі обмінника

НБУ зменшив ліміт грошових переказів за кордон з гривневих платіжних карток

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів