За оформлення закордонного паспорта доведеться платити від 377 до 634 гривень

15:50 18 вересня 2013 р.

Вищий адміністративний суд України визнав законними платежі при оформленні закордонного паспорта.

Державна міграційна служба повідомила, що вчора ВАСУ скасував постанову Дніпропетровського апеляційного адмінсуду від 19 лютого 2013 року в справі за позовом жителя Запорізької області Ж. з питань оплати послуги з оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким заявнику було відмовлено в задоволенні позову.

"Основною вимогою позивача було оформлення паспорта для виїзду за кордон зі сплатою лише 170 грн (державне мито), тоді як постановами Кабінету міністрів передбачена сплата, крім державного мита, вартості адміністративної послуги та вартості бланка паспорта", - сказано в повідомленні Державної міграційної служби України.

"Суд підтримав позицію Державної міграційної служби України і поставив логічну крапку в суперечках з приводу обов'язкових платежів при оформленні закордонних паспортів", - повідомляє прес-служба Державної міграційної служби.

За даними Відділу централізованого оформлення паспортів, оформлення закордонного паспорта в термін до 30 календарних діб коштує в цілому 377 грн 15 коп. (держмито 170 грн, послуги ДМС - 87 грн 15 коп., послуги з реалізації бланка - 120 грн.), а в термін 10 робочих діб - 634 грн 30 коп. (мито 340 грн, послуги ДМС - 174 грн 30 коп., бланк - 120 грн.).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів