За 10 років роботи у селі віддадуть безкоштовне житло у власність працівника

18:44 16 жовтня 2013 р.

Закон України «Про зайнятість населення» має добрі стимули для молодих працівників, на реалізацію яких ще треба мати достатньо коштів у державному бюджеті.

Закон України «Про зайнятість населення», який діє з 1 січня 2013 року, передбачає, зокрема, для роботодавця протягом року щомісячну компенсацію в розмірі фактичних витрат на сплату єдиного соціального внеску за випускників вищих і професійно-технічних навчальних закладів, яких вперше приймають на роботу. Таку компенсацію держава надаватиме за умови збереження працедавцем молодої особи на роботі впродовж двох років. 

Законом також передбачено, що студенти останніх курсів професійно-технічних і вищих навчальних закладів мають право у вільний від навчання час проходити стажування у роботодавців за професією, за якою здобувається освіта, строком до шести місяців. Запис про проходження стажування вносять до трудової книжки. Стажування відбувається за індивідуальною програмою під керівництвом досвідченого наставника. На період стажування на стажерів поширюються всі права і соціальні пільги, встановлені для працівників на цих посадах.

Закон передбачає державну підтримку молодих працівників, які вирішили поїхати працювати в сільську місцевість. Так, молодому працівнику, який уклав трудовий договір на строк не менше, ніж три роки з підприємствами, установами та організаціями, розташованими в сільських населених пунктах, зобов'язані надати житло на період його роботи та одноразову адресну допомогу в десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за рахунок коштів Державного бюджету України. Якщо ж молодий працівник попрацює в сільському населеному пункті не менше, ніж десять років, житло передається йому у власність.

У законі прописані інструменти для підтримки підприємницьких ініціатив. Безробітні, що мають намір започаткувати власну справу, можуть отримати одноразову виплату допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності. 

Про це сьогодні говорив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк під час прес-конференції на тему: «Молодь і ринок праці: проблеми та шляхи їх розв’язання».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів