З якими напоями краще всього їсти суші?

12:08 14 червня 2022 р.

Фото до новини

Вони мають бути не тільки приємними, але й також не перебивати смак ролів, для того щоб насолоджуватись їх особливим смаком.

Японська кухня стала популярною і відомою у всьому світі. Тому не дивно, що в Україні відкрилось багато якісних ресторанів суші. В Японії це звичайна їжа, а у нас ці страви вважаються святковою прикрасою для столу. Однак, крім їжі, для приємно проведеного часу потрібно також обрати напої. Але ж які напої будуть найбільш актуальними для суші? Вони мають бути не тільки приємними, а й також не перебивати смак ролів, для того щоб насолоджуватись їх особливим смаком.

Які алкогольні напої часто вживають разом з ролами?

Поїсти смачні роли та випити з друзями це хороша ідея. Проте вибрати підходящий алкогольний напій не так просто.

  1. Ідельний варіант для суші це саке. Це відома на весь світ рисова горілка. Її міцність приблизно від 15 до 20%. Японці впевнені, що якщо цей напій розігріти до 40 градусів, то він буде ідеально смакувати з ролами. Однак, дехто вважає, що такий напій краще подавати в охолодженому вигляді. За японським кананоном саке подають в глечику.
  2. Пиво добре ладнає з морепродуктами, які є основним інгредієнтом в ролах. Краще обирати не міцний сорт пива, бажано світле. Оскільки темне часто має гіркуватість, що буде глушити смак страви, а нам потрібно навпаки підкреслити особливий смак ролів.
  3. Вино сливове - це відмінний святковий варіант. Особливо підходить тим, хто не любить пиво та горілку. Такий напій є солодким, проте в міру. Ідеально буде гармоніювати для вечора при свічках. Класичне сливове вино допоможе максимально зануритись в японську культуру. Найбільш оптимальна температура для такого напою буде 7 градусів.

Які безалкогольні напої чудово підходять під суші?

Правда, не всі люблять алкоголь. Добре смакує з ролами за японським каноном чай. Це в ідеалі має бути трав’яний або зелений, заварний з яскравим кольором.

Японці найчастіше подають саме цей напій до суші. Важливо, що пити його необхідно не під час прийому їжі, а після. В такому разі чай здатен ефективно прибрати післясмак, а також максимально насолодитись смаком страви.

Для суші добре підійде натуральний чай. Можливо і чорний, але якщо він буде без цукру.

Для отримання ідеального смаку заварювати чай потрібно у фарфоровому або керамічному чайнику. Важливо не заливати його окропом, щоб не спалити сам чай. Достатньо буде гарячої води на 60-70 градусів. Після цього треба дати настоятись напою від трьох до п’яти хвилин, але не більше.

Якщо хочете провести смачний вечір та замовити суші у Львові, то краще обрати Yoki. Це завжди дуже смачні роли, якісне обслуговування та вигідні ціни. Все, що ви любите.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів