З середини травня вантажівка перетне кордон лише за електронною чергою

23:43 2 травня 2023 р.

Фото до новини

Система онлайн-бронювання вантажними перевізниками місць для перетину кордону (єЧерга) буде діяти загалом на 16 пунктах пропуску з країнами ЄС та Молдовою.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

До вже працюючого за цією системою пункту пропуску «Ягодин - Дорогуськ» додадуться ще 15 пунктів пропуску. Рішення про це ухвалили сьогодні на засіданні Уряду.

До пункту пропуску Ягодин додадуть найбільші пункти пропуску: Рава-Руська, Краківець, Шегині, Ужгород, Порубне, Тиса (Чоп) – Захонь, Рені та інші.

єЧерга – це сервіс, аналогів якого немає в жодній країні Європейського союзу. Він розроблений Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації та Агентством відновлення за підтримки USAID/UKaid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» та реалізується спільно з Держслужбою з безпеки на транспорті. Це абсолютно безкоштовна державна послуга.

Реєстрація водіїв в електронній черзі розпочнеться з 8 травня. Це можна зробити в застосунку чи на сайті https://echerha.gov.ua/. З середини травня перетин кордону для вантажівок буде можливим лише за записом в електронній черзі.

У планах Міністерства – поширити послугу на пасажирські перевезення.

єЧерга є лише частиною системної роботи з модернізації та розбудови пунктів перетину кордону. Впродовж року відбуватиметься їхня передача в управління Агентства відновлення України.

8 травня запрацює електронна система бронювання перетину кордону єЧерга

Польська сторона повертає до України всі автомобілі, які везуть товари 1-24 групи. Що робити

Катастрофа на українсько-польському кордоні: заступник міністра назвав причини і рішення

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів