З капустою кордон проїдеш швидше. Новий перелік продукції, яку пропускатимуть першочергово

20:10 6 серпня 2024 р.

Фото до новини

Кабінет Міністрів України затвердив нові вимоги до зберігання сільськогосподарської продукції.

Про це інформує департамент агропромислового розвитку ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Кабінет Міністрів України прийняв постанову №859 від 30 липня 2024 року, якою вносять зміни до Переліку сільськогосподарської продукції, яка має обмежений строк зберігання, та Переліку продукції, яка має особливий режим зберігання.

Зокрема, до переліку продукції з обмеженим строком зберігання додано бджолині матки, капусту головчасту, кольрабі, цвітну капусту, капусту листову, корнішони, салат латук і цикорій (свіжі або охолоджені). 

Читайте також: Автомобіль з військовими номерами прорвав кордон між Україною та ЄС

До переліку продукції, яка має особливий режим зберігання, додано олію ріпакову або гірчичну та їх фракції, філе окремих видів риб, м’ясо заморожене та інші.

«Прийняті зміни сприятимуть здійсненню контролю в міжнародних пунктах пропуску через державний кордон України у першочерговому порядку. Це дозволить значно покращити умови зберігання та перевезення таких продуктів, що є важливим для підтримки їхньої якості та безпеки. Крім того, нові вимоги дозволять уникнути втрат продукції та підвищити ефективність логістики», - зазначила Людмила Гончаренко, заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації — начальник управління. 

Докладніше з Переліком сільськогосподарської продукції, яка має обмежений строк зберігання, та Переліком продукції, яка має особливий режим зберігання можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3AdHS0o

Читайте такожЧерез 2,5 роки війни Кабмін спростив постачання військових товарів через митний кордон України

18 годин тривав огляд автобуса на кордоні з ЄС: контрабанда вразила найдосвідченіших військовослужбовців (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів