З 1 листопада - нові правила продажу житла

20:39 31 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: molbuk.ua

Фонд держмайна офіційно підтвердив набрання чинності з 1 листопада нових правил обов'язкової оцінки. Без неї не можна буде купити-продати, подарувати або отримати у спадок нерухомість.

Виходячи з суми оцінювання, будуть сплачуватися податки, пишуть "Вести".  ФДМ затвердив перехідний період для набрання чинності нової методики: до 1 лютого 2014 нотаріуси при оформленні угод ще зможуть приймати оціночні висновки, складені несертифікованими оцінювачами до 31 жовтня включно. Всі ж оціночні висновки, складені з 1 листопада, має бути зроблено фахівцями, які отримали сертифікати за новими вимогами. Голова Фонду держмайна Олександр Рябченко вчора повідомив, що вже навчено 1758 осіб. 

При цьому експерти вважають, що несертифіковані оцінювачі, швидше за все, будуть продовжувати працювати у звичному режимі ще три місяці.

Всім же, хто захоче пройти оцінювання за новими правилами, з 1 листопада доведеться: знайти на сайті ФДМУ список сертифікованих оцінювачів, вибрати будь-якого вподобаного і відправити йому заявку зі своїми особистими даними та інформацією про об'єкт нерухомості. Після того як оцінювач їх перевірить, він зв'яжеться з вами, і ви зможете укласти з ним договір оцінювання. Якщо ви погоджуєтеся, вам на e-mail (або на руки) видають договір і рахунок. Після надходження оплати ви надаєте копії документів, завірених підписом, на об'єкт. І ось тоді нарешті проводиться оцінювання, формується звіт, який включається в єдину базу даних про оцінювання (має бути розміщений на сайті ФДМУ). Нотаріус перевіряє на сайті присвоєння ФДМ такому звіту реєстраційного номера і вже тоді проводить операцію. 

Термін виконання оцінювання визначено у два тижні, підсумовують "Українські новини".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів