Янукович визнав ефемерність «знижки на газ» (відео)

19:22 19 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: seo-ufa.ru

«Як і раніше було», – констатував він у четвер під час інтерв'ю журналістам, знівелювавши таким чином вчорашню заяву Путіна про нібито здешевлення російського блакитного палива для НАК «Нафтогаз Україна».

Янукович пояснив також сьогодні, 19 грудня: «Вона (ціна на російський газ для України. – Ред.) цілком залежить від ціни на нафтопродукти. Якщо наприклад ціна на нафту знизиться, то ціна на газ теж опуститься нижче 268,5 доларів. Тому ми записали, що ціна може переглядатись щокварталу. Вона може і збільшуватись, і зменшуватись. Це можуть бути і сезонні коливання».

«Як і раніше було», – констатував він відтак у четвер під час інтерв'ю журналістам, знівелювавши таким чином вчорашню заяву Путіна про знижку на російське блакитне паливо. Водночас Янукович стверджує, що «Україна зацікавлена у збільшенні споживання дешевого російського газу». Дослівно ж він запевняє: «Якщо буде така ціна, ми зацікавлені споживати російського газу більше, ніж той, який буде дорожчий».

А водночас він заявив, що «демонополізація газового ринку буде і далі продовжуватись»: «Україна буде з року в рік збільшувати видобуток власного газу. Інвестори, які прийшли, вони повинні мати механізми збуту свого газу».

Про це повідомляє сьогодні, 19 грудня, «ICTV».

Як інформував «Щоденний Львів», Путін визнав, що Росія знизила ціну на газ для України тимчасово, а нардеп та екс-віце-прем'єр-міністр з економіки Віктор Пинзеник пояснив, що наразі «газова знижка для України» є тільки обіцянкою, попри це, ефемерна «знижка на газ» коштуватиме Україні частини її ГТС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів