Як українцеві одержати робочу візу у Великобританії: нові правила з 1 січня 2021 року (документ)

20:24 3 грудня 2020 р.

Фото до новини

За новими імміграційними правилами, які британський уряд розробив у зв'язку з виходом країни з Євросоюзу, будь-який охочий жити і працювати в Британії зможе отримати це право на строк до п'яти років майже автоматично. Якщо набере 70 балів.

Британія на цьому тижні вже почала прийом клопотань про робочі візи за новою бальною системою, пише DailyLviv.

Нові правила вступлять в силу з 1 січня, коли громадяни країн ЄС втратять право вільно селитися в Великобританії, і стосуватимуться всіх іноземців.

За новими імміграційними правилами, які британський уряд розробив у зв'язку з виходом країни з Євросоюзу, будь-який охочий жити і працювати в Британії зможе отримати це право на строк до п'яти років майже автоматично, якщо він відповідає певним критеріям, тобто набирає необхідну кількість балів - не менше 70.

Всього критеріїв дев'ять, при цьому трьом з них - запрошення на роботу від реально працюючої в Британії фірми або організації, відповідна кваліфікація і володіння англійською - трудовий мігрант повинен відповідати обов'язково. В сумі ці три критерії дають 50 балів.

Решта шість критеріїв - розмір майбутньої зарплати, вчений ступінь, робота за дефіцитною спеціальністю тощо - застосовуються вибірково. Тобто, іммігрант може відповідати лише частині з них, головне, щоб сума балів дотягувала до 70.

Мінімальна необхідна зарплата для бажаючих працювати в Великобританії попередньо встановлена ​​на рівні 25,6 тис. фунтів на рік (приблизно 34,3 тис. доларів США або 28,4 тис. євро). Середня річна британська зарплата в минулому році склала близько 29 тис. фунтів.

Якщо запрошуюча фірма гарантувала 25,6 тис. фунтів або більше на рік, іммігрант отримує 20 балів і з ними у підсумку - потрібну суму в 70 балів.

Але якщо іммігрант їде на роботу за фахом, за яким у Британії в даний момент не вистачає працівників (наприклад, медсестрою або медбратом), то за це він теж отримує 20 балів, і в такому випадку зможе приїхати на меншу зарплату (але не менше 20 480 фунтів на рік).

Клопотання про робочу візу коштуватиме від 610 до 1408 фунтів.

Робочу британську візу можна отримати і в обхід бальної системи, але для цього потрібно бути видатним талантом.

Для залучення таких талантів британський уряд запровадив три схеми видачі робочих віз: "талант світового масштабу", "стартап" і "інноватор".

Головне, що потрібно для отримання візи за однією з цих схем - підтримка уповноважених британських організацій вчених, діячів мистецтв або підприємців.

Крім видатних особистостей і тих, хто подає великі надії, Британія збирається в міру необхідності залучати і зовсім низькокваліфікованих працівників: уряд має намір ввести спеціальні квоти для сезонних робітників, які приїжджають на збирання овочів і фруктів.

Детально про нові правила можна прочитати тут (документ англійською мовою).

Прем'єр перелічив матеріальні допомоги, якими рятуватимуть ФОПів від жорсткого карантину

Запровадження РРО для ФОПів перенесуть на 1 січня 2022 року

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів