Як шукати автозапчастини? Найбільш популярні способи

13:38 28 березня 2022 р.

Фото до новини

Нова запчастина повинна мати аналогічну конструкцію з поламаною, інакше монтаж буде неможливий.

Автомобільні запчастини – це специфічний товар. При підборі зовнішній вигляд, колір мають другорядне значення. Головним параметром виступає сумісність з певною моделлю автомобіля. Нова запчастина повинна мати аналогічну конструкцію з поламаною, інакше монтаж буде неможливий.

Саме тому в інтернет-магазинах автодеталі можуть не мати фотографій, оскільки при підбору буде достатньо вказати виробника та номер, артикул, повне найменування моделі автомобіля.

Послідовність купівлі виглядає таким чином:

  1. Знайти номер оригінальної деталі.
  2. Підібрати декілька аналогів.
  3. Порівняти ціни у різних продавців.
  4. Зробити кінцевий вибір.

Знайти артикули можна на самій деталі, або скориставшись онлайн каталогами. У багатьох магазинах передбачена можливість пошуку комплектуючих за ВІН. Вказавши унікальний номер автомобіля, можна одразу отримати перелік відповідних комплектуючих.

Варіанти пошуку в Інтернеті

Найчастіше запасні частини замовляють в інтернет-магазинах – це швидко. Можна зробити запит через пошукову систему, чи заходити на сайти відомих магазинів. Як альтернатива – скористатись сервісом Запчасть.com.ua, який зробить запит до понад 200 продавців одночасно. За його допомогою можна в одному вікні отримати реальні пропозиції з продажу та порівняти ціни. Сервісом користуються магазини, які продають нові та вживані комплектуючі майже на будь-які моделі автомобілів. Це не торгівельний майданчик, а один з каналів швидкого зв’язку з автомагазинами.

Ще один варіант – зайти на агрегатор прайс-листів магазинів. Єдиний мінус подібних ресурсів – у прайс потрапляють не усі позиції, а інформація щодо деяких деталей може бути неактуальною.

Звернутись до дилера

Якщо потрібно придбати оригінальну деталь, то можна одразу зробити запит до автодилера. У них є більшість запчастин на усі актуальні моделі. Але варто готуватись, що подібна покупка буде не найбільш дешевою. Деякі деталі можуть бути доставлені тільки через певний період. У наявності у дилера є тільки найбільш ходові позиції.

Піти на автомобільний ринок

Авторинки продовжують свою роботу. На них можна віднайти велику кількість деталей. Проте, доведеться витратити немало часу. Ціни на ринках часто бувають доволі дешевими, але є великий ризик придбати підробку. Якщо був обраний такий варіант купівлі, то потрібно запитувати у продавця усю документацію та сертифiкати.

 
 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів