Як підготувати будинок до зими. У Львові презентують програми допомоги

13:16 29 липня 2024 р.

Фото до новини

Якщо взимку довго не буде електроенергії, то є ризики залишитися без нормального подання тепла та води.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com

У всіх районах Львова проводять наради з головами ОСББ, ЖБК, представниками управляючих компаній щодо підготовки будинків до зими. Учасникам розповідають про можливі загрози – повний блекаут та відсутність газопостачання. А також розповідають про Програми, які прийняли у Львові, щоб допомогти мешканцям забезпечити будинок резервними джерелами енергії, часткову вартість яких оплатить місто.

На зустрічах присутні голови районних адміністрацій, представники департаменту житлового господарства та інфраструктури, ЛМКП «Львівтеплоенерго» та «Львівводоканал», ЛКП «Львівсвітло», АТ «Львівгаз».

Читайте також: «Золоті» електричні генератори для навчальних закладів

«Якщо взимку довго не буде електроенергії, то є ризики залишитися без нормальної подачі тепла та води. Тому, розповідаємо мешканцям, що робить місто, щоб мінімізувати всі можливі негативні наслідки, як готується до зими Львівтеплоенерго і Львівводоканал, розповідаємо, що лікарні, школи і садочки матимуть резервне живлення, і що за необхідності будуть працювати пункти Незламності.

Однак, щоб найгірший сценарій не реалізувався – до підготовки до зими мають долучитися також мешканці й подбати про резервне живлення у своєму будинку чи квартирі. Зі свого боку місто прийняло Програми, щоб зменшити фінансове навантаження на мешканців через придбання такого обладнання, і відшкодовує частину витрат за їх придбання. Тому сподіваємося на активну співпрацю. Зацікавлення є. Далі голови ОСББ, ЖБК, управляючих компаній будуть проговорювати ці можливості з мешканцями і приймати остаточне рішення», - розповідають у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Найбільше запитань на зустрічах виникає щодо того як правильно визначити, який генератор необхідно придбати для будинку та які параметри він має мати.

Консультації з цього приводу готове надати Львівтеплоенерго. А відділ супроводу ОСББ департаменту житлового господарства та інфраструктури підготував посилання на ресурс, де можна придбати генератор. https://ek.ua/ua/ek-list.php?katalog_=349...

«Заходите на цей сайт, обираєте справа необхідні характеристики надані вам спеціалістами, і далі можете сортувати можливі варіанти генераторів за ціною чи популярністю. Коли знайдете те, що підходить – читаєте відгуки, і якщо все влаштовує, обираєте постачальника з наявного переліку. Постачальники теж мають рейтинг, і на це теж варто звернути увагу», - пояснюють у відділі супроводу ОСББ.

Зустрічі щодо підготовки будинків до зими вже відбулися у всіх районах, крім Залізничного. Голів ОСББ, ЖБК, управляючих компаній цього району запрошують на нараду сьогодні, 29 липня, на 18:00 год, вул. Виговського, 34.

Читайте також: Песимісти до зими підготувалися ліпше

ЛМР нагадує, відповідно до Програми часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів та обладнання для сонячних електростанцій для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської міської територіальної громади під час підготовки об’єктів до опалювального сезону, сума відшкодування не може перевищувати 50 % вартості:

електрогенератора, але не більше 200 тис. грн;

акумуляторних батарей (тип акумулятора: LiFePO4), але не більше 10 тис. грн на 1 кВт;

сонячних панелей, але не більше 5 тис. грн на 1 кВт потужності;

гібридного інвертора, але не більше 4 тис. грн на 1 кВт потужності.

Вимоги до електрогенератора – номінальна потужність від 2,5 кВт включно.

Учасники здійснюють оплату за придбання електрогенераторів та іншого обладнання передбаченого Програмою через установи банків.

Для отримання часткової компенсації Учасники Програми подають через Центр надання адміністративних послуг Львівської міської територіальної громади або сервіс електронних звернень на розгляд комісії при районній адміністрації пакет документів, завірених ними:

заяву на часткову компенсацію вартості закупівлі обладнання (електрогенератора, акумуляторних батарей, сонячних панелей, гібридного інвертора) відповідно до форми;

копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання обладнання та здійснення оплати за наданий товар);

копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера (або інше заводське маркування);

копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;

документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору та витяг з протоколу) у разі звернення суб’єкта відмінного від ОСББ або ЖБК.

Читайте також: Львів купує дуже багато буржуйок: Садовий розповів про підготовку до зими

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів