Львів готується до зими за часткової або повної відсутності електрики і газу

17:40 4 липня 2024 р.

Фото до новини

Мерія закликає мешканців міста подбати про необхідний запас речей на зиму.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. Львів готується до різних сценаріїв перебігу зимового періоду. Міський штаб з підготовки до зими в екстремальних умовах, куди увійшли фахівці усіх сфер критичної інфраструктури та життєдіяльності міста, напрацював варіанти роботи міста за часткової або повної відсутності електрики і газу.

Відтак усі критично важливі об’єкти міста мають бути забезпечені альтернативними джерелами енергії, а для допомоги мешканцям придбати відповідне обладнання для забезпечення електрикою своїх будинків місто розширило і доповнило ряд програм з енергоефективності.

«Найперше наші комунальні підприємства – Львівтеплоенерго і Львівводоканал, змінюють свої мережі, ремонтують все обладнання, встановлюють генератори на свої об’єкти, щоб теплопостачання і водопостачання могли подаватися.

Ми напрацьовуємо варіанти, як наші підприємства мають і зможуть діяти за часткової або повної відсутності електрики та газу. Тому маємо кілька сценаріїв розвитку подій: перший – якщо не вистачатиме електроенергії, другий – якщо не буде або електропостачання або газу, і третій – якщо одночасно не буде ні газу ні електрики. Однак, з безпекових питань ця інформація є закритою, бо стосується роботи критичної інфраструктури міста.

Ми протестували вже встановлені твердопаливні котли на котельнях. Навчальні і медичні заклади міста мають також альтернативні джерела генерації енергії. Школи ми навіть розглядаємо як об’єкти обігріву, зарядки телефонів, для мешканців у випадках найкритичнішої ситуації.

Також сьогодні на сесії ми внесли зміни у кілька програм з енергоефективності, які мають допомогти мешканцям забезпечити свої будинки альтернативними джерелами живлення. Тобто ми будемо фінансово допомагати мешканцям придбати потужні електрогенератори, сонячні панелі, акумулятори, інвертори. Це потрібно для того, щоб, до прикладу, у будинках, які мають ІТП, коли не буде електропостачання, мешканці, маючи потужний генератор, могли запустити в роботу своє ІТП і мати тепло, гарячу воду, ліфт працював та ін. Або ж, коли місто подасть воду до перших поверхів, то вже в будинку цю воду зможуть підкачати до верхніх поверхів.

Аналогічну допомогу пропонуємо також бізнесу для придбання обладнання для забезпечення резервним живленням їхніх закладів.

І як і у минулі роки, готуємо до роботи пункти обігріву», - розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Також мерія закликає мешканців міста подбати про необхідний запас речей на зиму.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів