Вода з економією чверть млн грн: на насосній станції Північна-35 встановлюють нове обладнання

14:38 8 березня 2023 р.

Фото до новини

Нова установка дасть можливість покращити якість водопостачання для містян та дозволить заощаджувати понад 3100 кВт·год щомісяця.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Упродовж кількох тижнів на насосній станції по вул. Щурата триває демонтаж старого та встановлення нового насосного обладнання. «Старі насоси були дуже енергозатратними. Середньомісячне електроспоживання ВНС зараз – 8960 кВт·год, після реконструкції становитиме 5856 кВт·год. Окрім того, старе обладнання потребувало постійної участі людей, зокрема для відривання засувок і часто виходило з ладу. Труби, запірна арматура за понад 20 років поіржавіли та зазнали корозії», -  розповів начальник ВНС Орест Баглай.

Зараз на насосній станції «Північна-35» силами ремонтно-експлуатаційної дільниці №7 ЛМКП «Львівводоканал» встановлено сучасну насосну установку «Willo», що складається з 3 насосних агрегатів потужністю 5 кВт кожний. Замінюється трубопровід на території насосної станції і уся запірна арматура.

Після завершення реконструкції насосна станція працюватиме повністю в автономному режимі, що зменшить її експлуатаційні витрати. А нова насосна установка дозволить заощаджувати понад 3100 кВт·год щомісяця, а це - чверть млн грн економії на рік при зростальному тарифі на електроенергію.

Та найголовніше у реконструкції «Північної – 35» - це можливість покращити якість водопостачання для містян, адже не буде зупинок і поламок у її роботі.

До відома, насосна станція «Північна – 35» була введена у експлуатацію в 1999 році для подачі води у райони вулиць Щурата – Лінкольна та приватного сектору довкола.

Львівводоканал продаватиме бутильовану питну воду з доставленням. Ціна

У Львові питну воду роздають з 13-ти пожежних гідрантів: адреси

На Дрогобиччині через неякісну воду в 7 разів збільшилася динаміка інфекційних захворювань

Львів’яни отримують безпечну воду, – ЛМР

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів