Верховна Рада скерувала 6,88 млрд. грн. на потреби Міноборони й МВС

12:18 17 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

За відповідні поправки до держбюджету-2014 проголосували в понеділок 243 народні депутати.

Вони ухвалили сьогодні, 17 березня, закон № 4464 «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет України на 2014 р.». Цей документ скорочує видатки близько 30 державних бюджетних програм на 2014 р. на суму 6,88 млрд. грн і спрямовує ці кошти до спеціального фонду для фінансування потреб Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ України.

Як повідомив доповідач по даному закону – міністр фінансів Олександр Шлапак, даний закон є збалансованим та дасть змогу позитивно та оперативно вирішувати проблемні питання, які не могли бути передбачені при формуванні державного бюджету на 2014 р. Шлапак повідомив тако: «Половина цієї суми піде на придбання озброєнь, ремонт техніки, придбання спеціального автотранспорту, забезпечення військової техніки паливо-мастильними матеріалами, проведення навчальних зборів і таборів. Мобілізація додатково 43,9 тис. військовослужбовців: в Міноборони - 20 тис. осіб, у внутрішні війська МВС - 20 тис. осіб і близько 3,9 тис. - у прикордонні войска. Це їх харчування, засоби зв'язку».

У той же час, за словами міністра, для проведення мобілізації протягом трьох місяців необхідно 7,6 млрд грн. Про це повідомляє в понеділок кореспондент інформагенції «РБК-Україна» у Верховній Раді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів