Василя Кузьовича у Брюховичах супроводжуватимуть Максим Козицький і Олександр Ганущин. Без Андрія Садового

15:12 1 серпня 2020 р.

Фото до новини

А потім усі троє дадуть пресконференцію про те, як правильно вирощувати і вирубувати ліс на Львівщині.

У вівторок, 4 серпня, відбудеться візит недавно призначеного голови Державного агентства лісових ресурсів України Василя Кузьовича на підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства (смт Брюховичі, вул Львівська, 10). 

Про це DailyLviv поінформувала пресслужба Львівської облдержадміністрації. 

У програмі цього візиту, мабуть, робочого: ознайомлення з роботою державного підприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» та виробничим процесом з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою, а також - прес-конференція для ЗМІ, яку дадуть Василь Кузьович - голова Державного агентства лісових ресурсів України, Максим Козицький - голова Львівської обласної державної адміністрації і Олександр Ганущин - голова Львівської обласної ради. 

Загальна площа земель лісового фонду ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» – 3331 га, в т.ч. вкриті лісовою рослинністю – 3109 га. Усім цим лісовим фондом опікується Брюховицьке лісництво. 

Розподіл площі земельних ділянок лісового фонду за адміністративними районами і місцевими органами влади такий: Львівська міська рада - 2023 га; Жовківський район – 1310 га; Грядівська сільська рада – 1162 га; Грибовицька сільська рада – 146 га. 

Серед основних лісоутворюючих порід переважають: бук – площа – 1576 га, запас – 541 тис.куб.м; сосна – площа – 849 га, запас – 313 тис.куб.м; дуб – площа – 488 га, запас – 134 тис.куб.м; граб – площа – 88 га,  запас – 17 тис.куб. м.

Зважаючи на те, що Львівській міській раді підпорядковано аж 2023 га земельних ділянок лісового фонду, дивно, що до цієї робочої поїздки не долучився міський голова Львова Андрій Садовий. 

29-31 липня голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович з робочою поїздкою відвідав лісогосподарські підприємства Луганської, Донецької та Харківської областей.

DailyLviv інформував на цю тему: На Львівщині незаконно рубали ліс на експорт.

Ліва рука Державного лісового агентства дозволяє правій вирубувати ліс.

У Львові зареєстрували петицію про заборону вирубки.

На Львівщині судитимуть посадовців за незаконну вирубку й розкрадання деревини.

Довідково

Василь Кузьович народився 14 січня 1959 року в с. Бітля Львівської області. Закінчив Кременецький лісотехнічний технікум (1978р.) та Українську сільськогосподарську академію (1983р.) за спеціальністю «Лісове господарство». Кандидат сільськогосподарських наук з 1990 року за спеціальністю 06.03.01 – лісові культури, селекція, насінництво і озеленення міст. Дисертаційна робота «Культури дуба на зрубах акації білої у Лісостепу Молдавії» підготовлена під керівництвом професора М. І. Гордієнка і захищена у Ленінградській лісотехнічній академії ім. С. М. Кірова. 

Трудову діяльність розпочав у 1978 році техніком-лісівником Самбірського лісгоспзагу Львівської області. З 1983 року - лісничий Молдові. У 1991 році повертається в Україну, де працює на різних посадах у системі лісового господарства до 2006 року (лісничий, головний інженер, головний лісничий), зокрема, в Ізюмському спецлісгоспі (Харківська обл.), Бібрському держлісгоспі (Львівська обл.), Рогатинському лісгоспі (Івано-Франківська обл.). З грудня 2006 року до липня 2009 року займається науково-педагогічною діяльністю у Бережанському агротехнічному інституті Національного університету біоресурсів і природокористування України, де спершу очолює кафедру лісового і садово-паркового господарства, а пізніше – факультет екології та садово-паркового господарства. У липні 2009 року переходить на роботу до Івано-Франківського військового ліспромкомбінату Міністерства оборони України на посаду першого заступника директора. З жовтня 2011 року – доцент кафедри лісового і садово-паркового господарства відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України "Бережанський агротехнічний інститут", а з вересня 2013 року знову завідує цією ж кафедрою. Має більше 40 опублікованих наукових праць та методичних посібників і рекомендацій. Член-кореспондент Лісівничої академії наук України з 2010 року. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.07.2020 No 868-р Кузьович Василь Степанович призначений головою Державного агентства лісових ресурсів України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів