В Україні запровадять 10%-й податок на обмін валюти

18:54 6 вересня 2013 р.

Національний банк України не виключає запровадження податку на обмін валюти ще до кінця цього року. Про це повідомив директор юридичного департаменту НБУ Віктор Новіков у Києві в четвер, 5 вересня.

"Я можу сказати, що у планах дій Президента на 2013 рік передбачено захід щодо введення податку на обмін валюти. Там розробники - це Міністерство доходів і зараз вони розробляють цей законопроект і готуються представити його міністерствам та відомствам", - сказав Новіков.

За його словами, НБУ також бере участь у розробці цього законопроекту. "Подивимося, що буде у результаті через деякий час", - зазначив представник НБУ.

Як повідомлялося, в Україні ведеться робота з підготовки законопроекту про встановлення 10% збору до Пенсійного фонду від готівкових валютообмінних операцій. Від сплати збору буде звільнено тільки всі валютообмінні операції, пов'язані з погашенням та виплатою відсотків за банківськими депозитами, а також приватні валютні перекази фізичних осіб. Також не стягуватиметься податок з валюти при погашенні валютних кредитів фізосіб. Цю норму пропонують ввести з 1 січня 2014 року.

Нагадаємо, 18 березня Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів України до квітня розробити та подати на розгляд Верховної Ради законопроект про введення збору на обов'язкове пенсійне страхування при купівлі валюти суб'єктами господарської діяльності за безготівковий розрахунок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів