В Україні відкрили першу ділянку бетонної дороги

17:15 9 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що в Україні відкрито для руху першу ділянку бетонної дороги.

Володимир Омелян написав у вівторок, 9 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «Перша ділянка бетонної дороги в Україні відкрита для руху транспорту! Збудовано за найсучаснішими технологіями, гарантія – 28 років! Вперше в Україні!».

Натомість в агенції «Укрінформ»

За інформацією Мінінфраструктури, на реалізацію державного інвестиційного проекту з покращення стану автодороги Н-31 «Дніпр-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка» впродовж останніх двох років спрямовано рекордний обсяг коштів: у 2017 році – 252 мільйони гривень, у 2018-му – один мільярд 41 мільйон 955 тисяч гривень, у 2019 році планується профінансувати 800 мільйонів гривень.

Автомобільна дорога Н-31 – одна з найжвавіших в області. Щодоби нею курсують до 15 тисяч транспортних засобів. Побудована була у 60-х роках минулого століття. За цей час жодного разу масштабно не ремонтувалася.

Більшість трафіку на цій дорозі – великогабаритні автомобілі. Наявне покриття не витримує їхньої ваги. Відтак, було прийнято рішення про повну реконструкцію автодороги шляхом будівництва сучасної цементобетонної дороги.

Товщина дорожнього одягу бетонки разом з ущільненим та стабілізованим грунтом – майже 1,5 метра. Верхній шар (важкий бетон) – 26 см. На повздовжніх і поперечних швах важкого бетону на глибині 13 см укладають армувальні елементи – закладні штирі. Вони не дають бетонним плитам зсуватися після нарізки швів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів