В Україні нараховують пеню за комунальні борги

17:45 18 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: racurs.ua

Стягнення за комунальні борги не має перевищувати 0,01% боргу за кожен день затримки або 4% річних.

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» повідомила у вівторок, 18 червня: «В Україні почали нараховувати пеню за комунальні борги. Стягнення не має перевищувати 0,01% боргу за кожен день затримки або 4% річних».

«Та це не стосується випадків, коли людям не виплатили субсидій. Пеня стосується тих боргів, які утворилися після 1 травня, коли набрали чинності нові норми закону про ЖКГ», – поінформувала також «Телевізійна служба новин»

«Новим законом, незалежно від укладання і неукладання договору, передбачений порядок обмеження, не припинення, а обмеження по комунальних послугах споживача. Але це можливо після 30 днів після офіційного повідомлення постачальником такої людини поштовим зв'язком», – пояснив каже адвокат Єгор Воротинцев.

«Телевізійна служба новин» також розповіла: «Якщо ви боржник і не плануєте сплачувати рахунків, взимку матимете холодні батареї. Та й води теплої не буде. Обрізати не можуть лише газ та електроенергію. Щоправда, яким чином це відбуватиметься, поки що невідомо. Заборгованість населення зі сплати за житлово-комунальні послуги на кінець квітня 2019 року становить 63,5 млрд. гривень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів