В «АТБ» зарплата – 14 000 гривень, в «Близенько» – 4200, – ЛМР

18:24 19 лютого 2020 р.

Фото до новини

У департаменті економічного розвитку ЛМР проаналізували сплату ПДФО найбільшими львівськими супермаркетами. Відтак, як зазначила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, торік більшість власників мереж магазинів забезпечили своїх працівників гідною заробітною платнею.

«Якщо говорити по супермаркетах, то йдеться про 75 супермаркетів, які здійснюють діяльність у Львові, у них заробітна плата - від 10 до 17 тис. грн.

Ми провели експеримент. Ходили до магазину і приносили всі чеки у департамент для того, аби можна було опрацьовувати хто, куди платить які кошти. Серед супермаркетів є дуже цікава інформація: лише мережа магазинів «Близенько» працює із середньомісячною заробітною платою 4 210 грн. На касах магазинів «Близенько» видають по три чеки: окремо акцизні товари, окремо овочі та рештк групу товарів. Натомість якщо ти купуєш м’ясні товари, то чеку тобі не дають взагалі. Тут є наші львівські власники, однак їм дуже далеко до рівня заробітної платні інших супермаркетів.

Хочу звернути увагу, що в «АТБ» представники бізнесу зареєстровані у Дніпропетровській області, але забезпечують своїм працівникам гідну заробітну плату — практично 14 тис. грн. До того ж, всю сплату вони проводять у місті Львові", — розповіла Ірина Кулинич.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів