Усі енергокомпанії працюють над відновленням генерації - Міненерго

15:20 26 липня 2024 р.

Фото до новини

Завдяки роботі енергетиків усіх енергетичних компаній України ситуація зі світлом покращується.

Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, пише DailyLviv.com.

"Дякую нашим енергетикам. Працюють цілодобово в ремонтну і відновлювальну кампанію. Включені практично всі наші енергокомпанії. Всі здійснюють надзусилля для того, щоб максимально відновити генеруючих потужностей… Ми прогнозуємо покращення ситуації, але тут хочеться бути дуже обережними. І я думаю, що всі розуміють, що ці прогнози не враховують можливих атак і можливих додаткових руйнувань", - сказала вона.

Читайте також: Додали світла. Львівобленерго скоригувало графік 26 липня

Заступниця міністра енергетики наголосила, що треба готуватися до різних сценаріїв. Тому йде відновлення великих енергооб’єктів, а також встановлюється мала розподілена генерація по всій країні.

"Ставку ми робимо зараз перед цим опалювальним сезоном і на ремонти, і на відновлення, але водночас і на розподілену генерацію, яка також відіграватиме свою важливу роль", - підкреслила вона.

Раніше повідомлялося, що ситуація в енергетиці зараз покращується завдяки виходам з ремонтів блоків атомної, теплової та гідрогенерації.

До слова, уночі 26 липня російські війська завдали ударів по об’єктах Укренерго у Житомирській та Чернігівській областях, у результаті чого зникало світло у низки абонентів.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів