Уряд затвердив новий порядок перерахунку пенсій

18:22 30 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: kpravda.com

Його ухвалено сьогодні, 30 жовтня, під час засідання Кабінету Міністрів.

Як інформує «Урядовий портал», Кабмін затвердив новий Порядок березневого перерахунку пенсій, котрий, зі слів його прес-служби, забезпечить щорічне підвищення виплат 12 млн. пенсіонерам. Про це повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Дослівно ж сказала з цього приводу наступне:

«Ще у травні парламент ухвалив розроблений міністерством соціальної політики закон, за яким при щорічному березневому перерахунку пенсій не повинно враховуватис підвищення пенсій у попередньому році, як це було раніше. І саме на виконання цього закону сьогодні уряд ухвалив Порядок проведення такого перерахунку. Таким чином, понад 12 млн. українських пенсіонерів буде щорічно отримувати підвищення пенсій».

Міністр пояснила, що для перерахунку пенсії застосовується розмір заробітної плати, з якої призначено (перераховано) пенсію, що склався на 1 березня року, в котром проводиться перерахунок.

«Запропонований нами підхід дозволить ліквідувати розриви у розмірах пенсій та щороку осучаснювати їх розмір, оскільки перерахунок опиратиметься на зростання середньої заробітної плати. Окрім того, за наявності коштів у бюджеті Пенсійного фонду, підвищення буде можливим на більше, ніж 20% від такого зростання», – стверджує Наталія Королевська

Міністр відзначила, що ухвалений Порядок перерахунку пенсійних виплат стосується таких видів пенсій: страхових, наукових, військових строкової служби та чорнобильських.

Як повідомляв «ЩЛ», на Львівщині вибірково підвищено виплати більше 700 тисячам пенсіонерівспоживчий кошик пенсіонера – 35 продуктів по 0,002-0,2 грама на день, пенсіонер-суддя має 252 грн на день, пенсіонер за віком – 47 грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів