Уряд запропонував Верховній Раді збирати з високих зарплат більше податків

15:15 14 листопада 2018 р.

Міністр соціальної політики Андрій Рева

Міністр соціальної політики Андрій Рева
Фото: narodna-pravda.ua

Кабінет міністрів України запропонував депутатам парламенту розширити базу оподаткування єдиного соціального внеску в розмірі 22% з 15 мінімальних зарплат (55,8 тисячі гривень) до 25 (104,3 тисячі гривень) і ввести регресивну шкалу відрахувань ЄСВ.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на засіданні Кабміну. За його словами, «ставка ЄСВ для заробітних плат, які перевищують межу в 104 тисяч гривень, буде зменшуватися аж до 5% для суми, яка перевищує 270 розмірів мінімальних зарплат».

«Також пропонується встановити в законодавстві про працю принцип диференціації заробітних плат на підприємствах. Поряд із цим пропонується посилити відповідальність за несплату ЄСВ», – зазначив Андрій Рева.

«84 тисяч керівників підприємств отримують мінімальну зарплату в Україні, 20 тисяч із них – в Києві. Тоді як до зниження ставок ЄСВ в 2016 році з 38% до 22% цей показник становив 28 тисяч», – повідомив міністр соціальної політики.

«75% підприємств демонструють середню зарплату до чотирьох тисяч гривень, і це приватний сектор. Кваліфікована і некваліфікована праця оплачується за документами однаково», – поінформував Андрій Рева.

За оцінками Мінсоцполітики, додаткові надходження в бюджет від таких заходів можуть становити до 10 мільярдів гривень. Про це повідомили в середу, 14 листопада, в інтернет-виданні «Економічна правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів