Укрзалізниця знову перевозитиме студентів в борг

18:33 1 жовтня 2020 р.

Фото до новини

АТ «Укрзалізниця» розрахувало попередні витрати компанії за пільгове перевезення студентів закладів вищої освіти та учнів професійних закладів освіти у 2021 році в розмірі 322 млн грн.

Товариство закликає передбачити ці витрати у бюджеті наступного року, пише DailyLviv

З відповідними пропозиціями Укрзалізниця звернулася до Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Міністерства освіти та науки України, Міністерства фінансів України. Також керівництво компанії закликає передбачити в бюджеті на наступний рік кошти і для відшкодування заборгованості МОН перед Укрзалізницею за минулі періоди, яка складає понад 1 млрд грн.

Упродовж багатьох років у бюджет закладалася завідомо недостатня сума для компенсації пільгового перевезення студентів, а в деякі роки компенсація не закладалася зовсім. Такий стан справ стосовно компенсації пільгових перевезень може призвести до зниження можливості національного оператора залізничного транспорту належно виконувати свої функції, зокрема оновлювати рухомий склад, призначати нові поїзди та розширювати географію маршрутів.

Упродовж 8 місяців цього року АТ «Укрзалізниця» отримала лише 21% від суми, що підлягає компенсації за перевезення пасажирів пільгових категорій приміським залізничним транспортом. Загалом за січень-серпень регіональні філії Укрзалізниці надали послуг з перевезення пасажирів пільгових категорій на суму понад 190 млн грн, а компенсовано лише 40 млн грн.

На Львівській залізниці змінено рух приміських поїздів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів