Укрзалізниця планує поставити на вітчизняні рейки швейцарські електропоїзди

17:22 22 липня 2020 р.

Фото до новини

Укрзалізниця вивчає можливість оновлення пасажирського рухомого складу із залученням іноземних виробників, зокрема швейцарських компаній.

Про це повідомив в.о. голови правління компанії Іван Юрик під час зустрічі із представниками бізнесу та виробників рухомого складу Швейцарської Конфедерації, що відбулась 22 липня, пише DailyLviv.

Зокрема, із представниками компанії Stadler обговорено можливість залучення електропоїздів та дизель-поїздів і їх технічні характеристики. «Поїзди цього виробника вже позитивно зарекомендували себе на широкій колії. Зокрема, поїзди виробництва цієї компанії успішно використовуються білоруською залізницею для організації міської електрички та регіональних перевезень. Ми зацікавлені у співпраці зі Stadler, але приміські перевезення є для Укрзалізниці надзбитковими. Тому ми намагаємось прийти до європейської моделі придбання рухомого складу та пропонуємо органам державної влади розглянути фінансування за рахунок бюджетних коштів», — наголосив Іван Юрик.

За його словами, поїзди виробництва Stadler також можуть бути задіяні для реалізації проєкту Kyiv City Express — міської електрички Києва. «Важливим елементом у реалізації програми оновлення рухомого складу проекту Kyiv City Express має стати участь у її фінансуванні місцевої влади міста Києва та державного бюджету, оскільки ця послуга надається населенню державою. Наразі ми ведемо переговори з усіма причетними органами державної влади, аби якомога швидше запустити цей проект», — резюмував очільник Укрзалізниці.

У зустрічі зі швейцарської сторони взяли участь представники Посольства Швейцарії в Україні, Швейцарського Федерального Інституту технологій, керівники Optima Nexus, Stadler Rail, Axpo.

Додамо, Укрзалізниця відновила курсування ще 7 приміських поїздів на Львівській залізниці. Розклад.

Укрзалізниця відновила курсування ще трьох поїздів у Західній Україні.

Укрзалізниця відкрила продаж квитків на п'ять поїздів до традиційних місць відпочинку українців. Розклад.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів