Укртелеком у Львові розпочав прокладання сотень км оптики і обіцяє інтернет на швидкості 1 Гбіт/с

13:17 20 грудня 2021 р.

Фото до новини

Укртелеком розпочав масштабну модернізація мереж у Львові. Вона передбачає прокладання сотень кілометрів оптики й інтернет на швидкості 1 Гбіт/с.

Про це Dailylviv.com повідомили у пресслужбі ПАТ "Укртелеком".

"Укртелеком провадить роботи з підключення клієнтів до оптичного інтернету на вул. Сахарова, Котляревського, Чупринки, Єфремова та суміжних вулиць, паралельно продовжуючи будівництво на вул. Бандери, Коновальця, Антоновича, Героїв УПА та прилеглих",- інформують в Укртелекомі.

Як зазначвє пресслужба провайдера, точкові проекти (у таких випадках оптика прокладається спеціально до окремо взятого будинку), дозволили переключити на оптику сотні абонентів, попри всі карантинні складнощі. А при масштабнішій модернізації телекомунікаційної інфраструктури рахунок йде на тисячі абонентів.

Зараз, за інформацією з Уртелекому, спеціалісти працюють в центральній частині міста, де кожен будинок особливий, багато офіційно визнаних архітектурних пам’яток чи просто красивих старих будинків. Кажуть, що працювати доводиться особливо обережно, не кажучи вже про неможливість типового підходу до будівництва, як це відбувається зі стандартними багатоповерхівками.

«Насправді там майже кожен будинок з нюансами, з погодженнями від ОСББ, місцевих мешканців тощо. Легше назвати, де це не було складно. Хіба що початок вулиці Сахарова з типовими будинками був простим, - зазначає Олексій Твердохліб, який курує напрямок  користувачів – фізичних осіб Львівської філії АТ «Укртелеком». - Навіть земляні роботи, щоб зайти у будинок, проводили так, щоб не зачіпати фасад. Десь у дворі працювали, якщо будинок колодязного типу і йде кабель окремо на кожен під’їзд. Частіше саме будівництво займало менше часу, ніж планування, як у той будинок потрапити».

Як зазначають в Укртелекомі, у Львові є чимало адрес, куди інтернет-провайдери не хочуть заходити. Йдеться про віддалені райони або ж місця, де  треба  докладати чималих зусиль, щоб розвивати інфраструктуру. Що ж до району Сахарова-Бандери-Героїв УПА, то на цих вулицях багато невеликих будинків по 6-8 квартир. А вони, на відміну від багатоквартирних новобудов, можуть зацікавити далеко не кожного провайдера. Тому раніше провайдери часто нехтували такими будинками і їх мешканцями або робили найдешевші способи доступу до мережі (коаксіальні кабелі або доступ «тумбочним» способом), тож якість доступу до інтернету була відповідною.

Довідка

У 2011 році ФДМ продав 92,79% акцій Укртелекому українській «дочці» австрійської компанії EPIC (яку пізніше перейменували в Raga Establishment Limited) - ТОВ ЕСУ. Сума угоди склала 10,575 млрд грн.

У 2012 році Epic почала переговори про продаж Укртелекому компанії СКМ бізнесмена Ріната Ахметова.

У 2013 році угода відбулася. Продаж Укртелекому оцінювали в $860 млн. Однак СКМ заплатив тільки $100 млн. Це пояснювалося тим, що компанія-продавець не виконала інвестиційні зобов'язання перед державою, взяті при приватизації.

У СКМ вирішили не платити Raga наступні транші по угоді і висунули зустрічні вимоги - розірвати договір про покупку і повернути перший транш за Укртелеком.

Після цього почався судовий розгляд, в рамках якого в 2017 році Лондонський арбітраж зобов'язав компанію Ріната Ахметова виплатити $760 млн.

У січні 2020 року ЗМІ повідомили, що компанія СКМ Рината Ахметова виплатила понад $700 млн кіпрської компанії Raga Establishment Ltd в рамках дружнього врегулювання спору Укртелекому. Компанію Raga Establishment Ltd пов'язували з оточенням іншого українського олігарха - Дмитра Фірташа.

Пізніше в січні суд також частково задовольнив позов Укрексімбанку до компанії ЕСУ бізнесмена Ріната Ахметова і вирішив стягнути з відповідача 2,73 млрд грн заборгованості за облігаціями, які були випущені в 2013 році і мали бути погашені в березні 2017 року.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів