Укренерго не дає прогнозів щодо відновлення енергопостачання на Харківщині

13:44 7 квітня 2024 р.

Фото до новини

Через ризик повторних російських обстрілів енергетичних об'єктів.

Про це повідомило ПАТ НЕК «Укренерго», пише DailyLviv.com

"Вночі росіяни завдали чергового масованого удару дронами по Харківщині. Серед пошкоджених цивільних об’єктів – об’єкт високовольтної мережі НЕК «Укренерго», - йдеться у повідомленні. - Диспетчерський центр «Укренерго» змушений збільшити сьогодні в Харкові та області обсяг аварійних відключень. Зараз ремонтні бригади «Укренерго» працюють над відновленням енергопостачання. 

Росіяни продовжують терористичні напади, зокрема, і на енергетику Харківщини. Через ризик повторних обстрілів прогнози з відновлення не даємо. Але енергетики роблять все можливе, щоб якомога швидше заживити в повному обсязі критичну інфраструктуру, споживачів та промисловість".

За повідомленням Офісу Генерального прокурора України, 7 квітня близько 1:00 зафіксовано влучання ворожого безпілотника на території Основʼянського району Харкова. Внаслідок удару осколкові поранення отримав 61-річний чоловік. У 64-річної жінки та чоловіка 87 років гостра реакція на стрес.

Пошкоджено щонайменше 5 багатоповерхівок та 10 приватних житлових будинків, дитячий садок, автівки.

6 квітня близько 23:00 російська армія завдала авіаудар по м. Купʼянськ. Частково зруйновано чотириповерховий будинок. Загинула 85-річна мирна мешканка. Попередньо, окупанти скинули на місто авіабомбу.

Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками зс рф.

Удень у Харкові знову чутно вибухи.

Нагадаємо, що 4 квітня Укренерго обмежувало електропостачання ще у шести областях.

На початку року НАБУ і САП звинуватили Укренерго у розтраті електроенергії.

До кінця цього року 22 об’єкти енергетики мали отримати захист від ракет, але 22 березня росія масовано вдарила по українській тепловій енергетиці. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів