Укрексімбанк виставив на продаж борги ЛАЗу

12:50 9 червня 2021 р.

Фото до новини

Державний "Укрексімбанк" виставив на продаж права вимоги за кредитними договорами та дебіторську заборгованість автобусного заводу у Львові.

Як повідомляє прес-служба банку, електронний аукціон відбудеться 5 липня через систему ProZorro.Продажі, пише Dailylviv.

Зазначено, що продаж відбудеться для погашення заборгованості підприємства перед банком.

Відзначається, що загальна сума боргу разом з авансуванням витрат арбітражного керуючого і початкова ціна на аукціоні становить 76,58 млн грн.

"Міською владою розглядались шляхи відновлення діяльності підприємства, яке було флагманом українського автобусобудування в тому числі і під колишньою брендом, викуп нерухомості або розробка архітектурної концепції розвитку цієї території. З огляду на такі перспективи, цей актив є інвестиційно привабливим, в тому числі, для подальшого продажу або співучасті в проектах ", - йдеться в повідомленні.

Забезпеченням за кредитними договорами є адміністративні та виробничі будівлі машинобудівного заводу, зокрема, приміщення головного виробничого корпусу, а також виробниче обладнання цехів.

Відзначається, що колишній завод, має площу - кілька десятків гектарів в Сихівському районі Львова.

Юрособа-позичальника був визнаний банкрутом із застосуванням до нього процедури ліквідації. У 2020 році держвиконавцем була описана нерухомість підприємства і солідарних боржників, однак його продаж зараз заборонено рішенням суду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів