Українським водіям привезли на кордон 11 тисяч наборів для харчування

13:47 19 листопада 2023 р.

Фото до новини

Штаб допомоги українським водіям працюватиме допоки польсько-український кордон не буде розблокований і стабільність руху через пункти пропуску не буде відновлена.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, пише DailyLviv.com.

За визнанням Олександра Кубракова, віцепрем'єр-міністра з відновлення України-міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, українські водії понад 10 днів залишаються заблокованими на польському кордоні. Вбік Ягодина черга розтягнулася на понад 30 км, вбік Рава-Руської – на понад 10 км, убік Краківця – на понад 16 кілометрів.

Міністерство спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям. Його ключова задача – забезпечити наших людей їжею, питною водою, медикаментами та пальним

За кожним з трьох пунктів перетину кордону закріплений координатор, який збирає потреби і перебуває на постійному звʼязку з водіями. Також цілодобово працює гаряча лінія Укртрансбезпеки  +38 (067) 120 0483. 

Читайте також: Зі сокирою до українських вантажівок. Як польські блокувальники «регулюють» рух на кордоні (відео)

Сьогодні на кордоні вже працює ініціативна команда, яка має 11 тисяч наборів для харчування, питну воду та необхідні ліки. Додаткові потреби можна вказати через гугл-форму

Також міністерство спільно з профільними відомствами сприятиме евакуації водіїв на територію України, якщо виникатиме така потреба. 

Працюватиме Штаб допоки кордон не буде розблокований та стабільність руху через пункти пропуску не буде відновлена.

Нагадаємо, що протест польських перевізників розпочався 6 листопада, а вони його анонсували ще на початку місяця. Домовитися з ними 13 листопада на перемовинах українських і польських урядовців про розблокування пунктів перепуску вантажівок не вдалося.

Читайте також на цю тему: Через блокування кордону в Україні почнеться дефіцит окремих товарів групи 1-24.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів