Україна потребує допомогу на суму $35 млрд. (відео)

12:10 24 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: minfin.gov.ua

Про це йдеться в сьогоднішньому повідомленні виконувача обов’язків його керівника Юрія Колобова.


Відео: «Телеканал новин «24»

Зокрема в ньому повідомляється, що міністерство фінансів і Національний банк України оцінили спільно зі спікером та виконувачем обов’язків Президента України Олександром Турчиновим плановий обсяг макрофінансової допомоги в 2014-2015 роках близько $35 млрд. Відтак Мінфін спільно з Нацбанком та координатором уряду Олександром Турчиновим запропонували міжнародним партнерам Польщі та США, впродовж найближчого тижня-двох виділити Україні кредит, загалом оцінюючи плановий обсяг макрофінансової допомоги в 2014-2015 роках близько $35 млрд.

У повідомленні виконувача обов’язків міністра фінансів Юрія Колобова мовиться також: «За останні дві нами проведені консультації і зустрічі з послами ЄС, США, інших країн і фінансовими організаціями про термінове отримання Україною макрофінансової допомоги». Юрій Колобов також зазначив, що Київ пропонує провести велику міжнародну донорську конференцію за участю ЄС, США, Польщі, МВФ, інших країн та міжнародних фінансових організацій про виділення допомоги на модернізацію та проведення реформ в Україні, а також реалізацію угод про асоціацію з ЄС.

Інформуючи про це сьогодні, 24 лютого, «iPress.ua» нагадує, що напередодні глава комітету Європарламенту з закордонних справ Ельмар Брок заявив, що після створення нового уряду в Києві ЄС готовий виділити Україні €20 млрд, щоб запобігти дефолту. Своєю чергою, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард стверджує, що Міжнародний валютний фонд готовий надати фінансову допомогу Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів