Україна отримає завдяки Угоді про асоціацію з ЄС кредити

11:36 1 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Але для цього доведеться відновити співпрацю з МФВ.

Експерт «Укрсоцбанку» Тантелі Ратувухері повідомив УНІАН, що за лаштунками переговорів з євроінтеграції обговорюється можливість фінансової підтримки України європейськими фінансовими інститутами відразу ж після підписання договору про Асоціацію. Своєю чергою, глава аналітичного департаменту Eavex Capital Дмитро Чурін інформував: «Крім цього, США також може надати певну підтримку. Посол США в Україні вже висловлювався про подібну можливість».

Натомість керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій схиляється до того, що без відновлення співпраці з МФВ навряд західні кредитори підтримуватимуть Україну. Дослівно ж сказав із цього приводу наступне: «І підписання договору з ЄС проблему не вирішить. Адже МВФ – найбільший зовнішній кредитор, і якщо уряд не може задовольнити його вимоги і піти йому на зустріч, то усі розуміють, що з інтересами менших кредиторів Україна тим більше рахуватися не буде», - вважає експерт.

Начальник же управління міжнародного фінансування та структурування транзакцій ПУМБ Сергій Зубро також підкреслює, що відновлення співпраці з Фондом – важливий психологічний драйвер для вкладання коштів в українську економіку для багатьох інвесторів. «Багато»заморожених» наразі рішень гравців на фінансових ринках є прямо залежними від «якірної» угоди з МВФ», – констатує фінансист.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів