Україна – найбідніша країна в Європі, – МВФ

18:00 12 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/volodymyr.kompaniiets

Згідно з даними нового звіту МВФ, Україна є найбіднішою країною Європи.

Про це повідомив у п’ятницю, 12 жовтня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» економіст, керуючий приватним інвестиційним фондом на фондовому ринку США Володимир Компанієць, який також розповів:@ Оновив інфографіку, яка з першого погляду показує економічну ситуацію в Україні, і де ми перебуваємо порівняно з іншими країнами. В новому звіті МВФ за показником ВВП на душу населення нас обійшла Молдова, а ми обійшли Папуа Нову Гвінею».

«У новому звіті МВФ за жовтень, порівняно з квітневим, не тільки збільшено показник ВВП України, але було переглянуто ВВП й інших країн. Кардинально було змінено показники Молдови, що призвело до суттєвого поліпшення її результатів. Це призвело і до суттєвого поліпшення показника ВВП на душу населення Молдови. Тепер Молдова посідає 133 місце в світі з 2694,469 доларів ВВП на душу населення, а Україна – 134 місце в світі з 2656,01 доларів ВВП на душу населення», – поінформував також Компанієць.

«Офіційна зарплата в Молдові також суттєво вища, аніж в Україні.  Середня офіційна зарплата в другому кварталі 2018 року: Молдова – 375,82 доларів (6369.8 леїв), Україна - 325,53 доларів (8529 гривень)», – повідомив також Компанієць.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів