У селі біля Львова набудують багатоповерхового житла

18:31 28 лютого 2024 р.

Фото до новини

У Лисиничах на вул. Князя Лева та вул. Тернопільській зведуть багатоквартирні житлові будинки з вбудованими приміщеннями громадського призначення.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Тут також будуть дитячий дошкільний навчальний заклад суміщений з групами початкової школи та підземний паркінг. Про це розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради.

За інформацією управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, йдеться про завершення комплексу, який там будували раніше. Планується остання черга з дошкільним закладом та початковими класами школи.

Читайте також: Поблизу Винниківського лісу добудують житловий комплекс, який прокуратура хотіла знести

Тут передбачено 208 квартир. А дошкільний навчальний заклад матиме 74 місця.

«Згідно з детальним планом, в нас передбачається зона громадської будівлі, і тут важливо, щоб квартир в цій зоні не було, а лише громадська функція. Ми ці моменти врахуємо при формуванні самих містобудівних умов та обмежень, щоб чітко в параметрах забезпечити виконання детального плану території», – зазначив Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, раніше заявник вже подавав містобудівні наміри щодо цього проєкту, проте в назві не вказав дитсадок.

Довідка

Лисиничі — село у складі Львівської міської об'єднаної територіальної громади, підпорядковане Личаківському району міста Львова. Розташоване на північних схилах низькогірного пасма Львівське плато, які спускаються у долину річки Полтви.

Читайте такожШести населеним пунктам біля Львова дали 30 млн грн на воду і каналізацію: кому — скільки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів