У регіонах, де перевищено ліміти споживання, застосовано режим аварійних вимкнень, - Укренерго

15:24 6 грудня 2022 р.

Фото до новини

Учора, під час ракетної атаки, найбільше постраждали Одеська та Київська області.

Про це інформує Укренерго, пише Dailylviv.com.

Як зазначають в компанії, через пошкодження деяких електростанцій та частини електромереж в енергосистемі країни знизилось виробництво електроенергії і для збереження балансу в енергосистемі в усіх регіонах України було тимчасово застосовано аварійні відключення споживачів.  

"Ремонтні бригади роблять все можливе, щоб подати електропостачання резервними схемами там, де це можливо. Зокрема, в більшій частині Одеської області вже відновлено енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури: лікарень, котелень, водоканалів.  

На відновлення обсягів виробництва електроенергії до рівня, який був до ракетної атаки 5 грудня, потрібно ще кілька діб. Наразі всім областям доведено ліміти споживання електроенергії. На жаль, вже є регіони, де перевищено ліміти споживання, тому застосовано режим аварійних відключень. Для отримання точної інформації по окремому регіоні рекомендуємо стежити за повідомленнями операторів системи розподілу (обленерго). Перелік обленерго можна знайти за посиланням http://bit.ly/3tGVpah

Це вимушений крок, застосований для збереження балансу в енергосистемі. Залежно від того, як буде відновлюватись виробництво електроенергії, ліміти на її споживання теж будуть змінюватись", йдеться в повідомленні.

Набирають потужності атомні енергоблоки, які дозволять скоротити дефіцит в енергосистемі, - міністр

Поляків закликали економити електроенергію. Пообіцяли бонус

На Львівщині запровадили дві черги графіка погодинних вимкнень електроенергії

День-два потрібні, щоб відновити рівень виробництва електроенергії в системі, - Кудрицький

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів