У модернізацію спиртзаводу на Львівщині приватний інвестор вклав 230 млн грн

10:05 13 березня 2024 р.

Фото до новини

Борокський спиртовий завод заснований ще у 1891 році.

Про це інформує ФДМУ, пише DailyLviv.com.

Як зазначають у ФДМУ, підприємство «БорокСпирт» на Львівщині, придбане ТОВ «Компанія клімат плюс» у 2020 році. За два роки підприємство інвестувало понад 230 млн гривень у модернізацію та розширило асортимент. Навіть за складних умов, через вторгнення російських сил, «БорокСпирт» розпочало роботу у березні 2022 року. 

Компанія виготовляє високоякісний спирт ректифікованого та глибокого перероблення спиртової сухої барди. Для ефективного використання сировини, підприємство зосереджується на вторинній продукції, такої як суха післяспиртова барда стандарту DDGS – інноваційна кормова добавка для тваринництва.

Читайте також: За спиртзавод у Рава-Руській змагалися два купці. Переміг той, хто заплатив на 5 млн грн більше

«Правильні кроки державної політики роздержавлення спиртової галузі вже дають свої плоди, приносячи державі дохід та збільшуючи наш внутрішній резерв, який так необхідний країні в воєнний час», – зауважує Голова Фонду держмайна Віталій Коваль 

За словами Коваля, приватний інвестор забезпечив конкурентоспроможне виробництво, збільшивши робочі місця та сплату податків. «БорокСпирт» відзначається своєчасною виплатою заробітної плати та сприяє надходженню коштів для підтримки економіки України.  

Нагадаємо, Сторонибабський спиртзавод на Львівщині продали втричі дорожче, ніж цінили.

Довідка

Борокський спиртовий завод заснований ще у 1891 році, розташований на Львівщині у Сокальському районі, с. Борок, вул. Миру 14.

ТОВ «КОМПАНІЯ КЛІМАТ ПЛЮС» 29 грудня 2020 року на аукціоні від регіонального відділення Фонду держмайна України придбала Борокське ДП «Укрспирт».

Запуск виробництва «БорокСпирт» відбувся 18 березня 2022 року після модернізації і сьогодні це сучасне виробництво високоякісного спирту ректифікованого і глибокої перероблення спиртової сухої барди.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів