У Львові обслужать у Пенсійному фонді: дистанційно або з маскою

14:54 17 березня 2020 р.

Фото до новини

Сервісні центри Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області переходять на особливий режим роботи.

У зв’язку з тим, що відповідно до рішення засідання обласної комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львівської ОДА, з 16 березня до особливого розпорядження скасовується проведення особистих прийомів громадян у всіх органах державної влади та місцевого самоврядування та максимально обмежується пересування громадян в громадських місцях, Сервісні центри Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області переходять на особливий режим роботи. Про це повідомлено "Щоденний Львів". 

Прийом громадян у Львівській області буде проводитися за наявності у відвідувача захисної маски та за умови, що вирішити його питання дистанційно неможливо (оформлення документів для виплати допомоги на поховання, отримання виготовленого пенсійного посвідчення). 

Одночасно Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області повідомляє, що послуги з пенсійного забезпечення можна одержати за допомогою електронної комунікації: на вебпорталі Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua), через електронну пошту (е-почта СЦ) та гарячу телефонну лінію (№ гарячої лінії СЦ 2546245), а також звернувшись до Сервісного центру у письмовому вигляді.

За допомогою онлайн сервісів вебпорталу Пенсійного фонду України, можна:

  • подати заяву про призначення пенсії в “один дотик”; 

  •  подати заяву про перерахунок пенсії;

  • подати заяву на виготовлення пенсійного посвідчення, в тому числі електронного пенсійного посвідчення (ЕПП);

  •  отримати довідки, достовірність яких підтверджується QR-кодом: ОК-5, ОК-7, довідку про розмір пенсії, відомості про виплачену заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж, інші);

  •  перевірити відомості про трудову діяльність («Електронна трудова книжка»);

  •  провести прогнозний розрахунок майбутньої пенсії за віком за допомогою сервісу «Пенсійний калькулятор»;

  •  подати Анкету застрахованої особи для внесення/ зміни/уточнення даних в Реєстр(і) застрахованих осіб;

  •   подати звернення (пропозицію, тощо);

  •  активувати послугу безкоштовного СМС-інформування (щодо призначення/перерахунку пенсії; сплати страхових внесків роботодавцем та страхового стажу особи).

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області закликає - будьте обережними та дотримуйтесь рекомендацій, які містяться на створеній Урядом інформаційній сторінці «Що треба знати про новий коронавірус» (https://covid19.com.ua).

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів