У Львові віднині нові тарифи на проїзд у громадському транспорті: кому - пільги (відео)

13:05 27 травня 2021 р.

Фото до новини

Вартість проїзду в автобусах становить 10 грн, а в електротранспорті - залежно від форми оплати: 10 грн, 9 грн, і 8 грн 50 грн. Безкоштовний проїзд для усіх категорій пільговиків зберігається, а старі, невикористані квитки на проїзд в електротранспорті можна обміняти.

Сьогодні вступили у дію нові тарифи на проїзд у громадському транспорті Львова. Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

Як повідомив Орест Олеськів, начальник управління транспорту ЛМР, відповідно до рішень виконавчого комітету ЛМР «Про встановлення тарифу на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті», та «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електричному транспорті», вартість проїзду в автобусах становить 10 грн, а вартість проїзду в електротранспорті, залежно від форми оплати, становить 10 грн, 9 грн, і 8 грн 50 грн. Безкоштовний проїзд для усіх категорій пільговиків зберігається, а старі, невикористані квитки на проїзд в електротранспорті можна обміняти.

«Виконавчий комітет ухвалив два рішення щодо коригування тарифу на проїзд в громадському транспорті. Згідно з прийнятими рішеннями, нові тарифи вступають в дію з дати їх опублікування, тому це буде з четверга, 27 травня.

Дискусія про необхідність коригування тарифу розпочалася ще з березня цього року. Так, 14 березня відбулися публічні представлення розрахунків і з того часу тривали усі необхідні процедури. Ми проводили публічну обговорення, у яких брали участь перевізники, депутати, а всі охочі могли доєднатися через zoom. Перевізники представили свої розрахунки, які проводили відповідно до методики міністерства. Згідно з цими розрахунками, економічно обґрунтована вартість проїзду в автобусах становить 14 грн 60 коп, і 12 грн 40 коп для електротранспорту. Однак, враховуючи можливості мешканців прийняли компромісне рішення – 10 грн для автобусів, а в електротранспорті квиток коштуватиме 10 грн, якщо він придбаний у водія, 9 грн – якщо придбаний у пунктах продажу, і 8 грн 50 коп, якщо куплений через смартфон.

Відзначу, що Постановою Кабміну щодо розрахунку тарифу вимагається проводити зміни, якщо зростає вартість пального на 10%. На сьогодні ми маємо зростання на понад 15%. Також по всіх інших показниках – вартість матеріалів, запчастин, заробітна плата, які входять в тариф, маємо зростання на 20-30%. Тому ми зобов’язані були переглядати тариф.

Натомість безкоштовний проїзд для усіх пільгових категорій у нас залишається», - розповів Орест Олеськів, начальник управління транспорту.

Окрім цього, він зауважив, що старі, невикористані квитки на проїзд в електротранспорті, придбані раніше, можна обміняти на нові з доплатою різниці. Обмін триватиме до 10 червня, за адресою – м. Львів, вул. Сахарова, 2, у відділі зборів ЛКП «Львівелектротранс» на першому поверсі та у квитковому кіоску на вулиці Княгині Ольги (кінцева трамвайного маршруту № 3).

Нагадаємо, відповідно до рішення виконавчого комітету, тариф на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті для автобусів, які працюють у «звичайному режимі», режимі «експрес» та «маршрутне таксі», становитиме 10 грн. за 1 поїздку.

Щодо оплати за проїзд в електротранспорті, то вартість разового квитка на проїзд, придбаного у водія у міському електричному транспорті, становитиме 10,00 грн., що є базовим тарифом. Вартість разового квитка на проїзд у міському електричному транспорті, придбаного у кіосках, становитиме 9 грн, чи у ЛКП «Львівелектротранс» на вул. Академіка А. Сахарова, 2. А вартість разового квитка на проїзд у міському електричному транспорті, придбаного у рухомому складі смартфонами: QR-коди приват 24, SMS квитки, Bluetooth квитки, Термінали самообслуговування IBOX та EasyPay, – становитиме 8 грн 50 коп.

Відповідно, вартість разового квитка на проїзд у водія у міському електричному транспорті для студентів становитиме 5,00 грн, вартість разового квитка на проїзд у міському електричному транспорті для студентів, придбаного у кіосках, чи у ЛКП «Львівелектротранс» на вул. Академіка А. Сахарова, 2, чи смартфонами, становитиме 4 грн.

У Воля-Гомулецьку зі Львова почне курсувати автобусний маршрут № 22

Автобусний маршрут №10 змінює графік роботи

У Ратуші назвали найбільш проблемні гуртожитки, мешканці яких не можуть приватизувати свої квадрати

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів